Wijngaard Liemau © 2007
  

Wijngaard Liemau

Familiebedrijf:
Maurice Wuyts
en dochter Lieve

Solleweg 4
3390 Houwaart (Tielt-Winge)


gsm 0494 851 194
info@liemau.be


wijn leon millot Liemau © Luk Colletmousserende wijn Liemau © Luk Colletwijn regent Liemau © Luk Colletwijn rosé Liemau © Luk Colletwijn sirius Liemau © Luk Collet

Léon-Millot

Léon Millot is een rode druif en is in Colmar, Frankrijk ontstaan uit het enten van Goldriesling op de Millardet et de Grasset 101-14-onderstam. Léon Millot heeft een hogere resistentie tegen echte en valse meeldauw en tegen Botrytis. De trossen zijn relatief klein maar compact. De druiven hebben een donker sap en worden regelmatig gebruikt als kleurdruiven voor andere rode wijnen. Tegenwoordig wordt deze druif nog vooral in Noord-Amerika geteeld en in mindere mate in Europa. De wijn heeft aroma’s van donkere bosvruchten en gaat zeer goed bij gerechten met rood vlees.

Regent

Regent is in Duitsland ontstaan als een kruising van Diana (Sylvaner x Müller-Thurgau) en Chambourcin waarvan de oorsprong onduidelijk is. Het is eveneens een druif met hoge resistentie tegen schimmel-ziektes zoals meeldauw. De wijn van regent is tanninerijk met aroma’s van braam- en bosbessen en andere rode vruchten. De wijn heeft een lange, fruitige afdronk.


Sirius

Sirius is een Duitse witte druif ontstaan uit een kruising van Villard en Bacchus. Dit druivenras heeft ook een hoge resistentie tegen verschillende ziektes. De plant heeft relatief grote trossen. De wijn van de Siriusdruif is een fruitige, witte wijn met een stevig zuurgehalte. We hebben gekozen voor resistente druiven met de duidelijke reden om de planten zo weinig mogelijk te moeten besproeien. Deze druiven zijn ook gekend om goed te groeien in het gematigde Belgische klimaat.

Onze schuimwijn wordt gegist op de fles.


 

Ons assortiment: